Skip to Content

crash Fedora core 5

5 replies [Last post]
dv_cool_fuel
Offline
Joined: 04/17/2010

hydrogen is crashing on startup after the splash screen is displayed and the intro screen is displayed I click on the "dont show this message anymore" and I briefly see the hydrogen gui load and then it disappears with "Unknown exception.." in the terminal

I am using FC5 on a celeron machine using the latest ccrma packages

aikie
Offline
Joined: 04/17/2010

Can you provide more info. You should run hydrogen with the -V flag. And what version are you using exactly?

dv_cool_fuel
Offline
Joined: 04/17/2010

thanks for your reply:

[dv@ray ~]$ hydrogen -V
Warning: no locale found: /usr/share/hydrogen/data/i18n/hydrogen.en_US.UTF-8
Warning: error loading locale: /usr/share/hydrogen/data/i18n/hydrogen.en_US.UTF-8.qm

Hydrogen 0.9.3 [May 7 2006] [http://www.hydrogen-music.org]
Copyright 2002-2005 Alessandro Cominu

Compiled modules: (FLAC) (Jack) (Alsa) (OSS) (LRDF)
Verbose log mode = active

Hydrogen comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions. See the file COPYING for details

Using data path: /usr/share/hydrogen/data
[INFO] Preferences INIT
[INFO] Preferences [loadPreferences] Loading preferences file (GLOBAL) [/usr/share/hydrogen/data/hydrogen.default.conf]
[INFO] Preferences [loadPreferences] Loading preferences file (USER) [/home/dv/.hydrogen/hydrogen.conf]
[INFO] SongReader [readSong] /usr/share/hydrogen/data/DefaultSong.h2song
[WARNING] SongReader [readSong] Trying to load a song created with a different version of hydrogen.
[WARNING] SongReader [readSong] Song [/usr/share/hydrogen/data/DefaultSong.h2song] saved with version 0.9.2
[INFO] Song INIT "Untitled Song"
[LadspaFX::getPluginList] reading directory: /usr/lib/ladspa
[LadspaFX::getPluginList] reading directory: /usr/lib/hydrogen/plugins
[LadspaFX::getLadspaFXGroup]
[LadspaFX::getPluginList] reading directory: /usr/lib/ladspa
[LadspaFX::getPluginList] reading directory: /usr/lib/hydrogen/plugins
[INFO] Hydrogen *** Hydrogen audio engine init ***
[INFO] Hydrogen [audioEngine_startAudioDrivers]
[INFO] Hydrogen [createDriver] Jack
[INFO] JackDriver INIT
[INFO] JackDriver Jack SampleRate changed: the sample rate is now 48000/sec
[INFO] AlsaMidiDriver INIT
[INFO] JackDriver [connect]
[INFO] AlsaMidiDriver alsaMidiDriver_thread() starting
[INFO] AlsaMidiDriver MIDI port name: None
[INFO] AlsaMidiDriver MIDI addr client: -1
[INFO] AlsaMidiDriver MIDI addr port: -1
[INFO] AlsaMidiDriver Midi input port at 129:0
[INFO] AlsaMidiDriver MIDI Thread INIT
[INFO] Hydrogen [audioEngine_setupLadspaFX] buffersize=512
[INFO] Hydrogen [audioEngine_setupLadspaFX] m_pSong=NULL
[INFO] Hydrogen [audioEngine_setSong] Untitled Song
[INFO] Hydrogen [audioEngine_clearNoteQueue()]
[INFO] Hydrogen [audioEngine_setupLadspaFX] buffersize=512
[WARNING] JackDriver [setBpm] 120
[WARNING] JackDriver calling jack_transport_locate(0)
[INFO] Hydrogen [audioEngine_process] Buffer size changed. Old size = 0, new size = 512
[INFO] PatEditPanel [selectedPatternChangedEvent]
[INFO] DrumkitManager INIT
[INFO] DrumkitManager [updateDrumkitList]
[WARNING] LocalFileMng [readXmlString] Using default value in name
[WARNING] LocalFileMng [readXmlString] Using default value in name
[WARNING] LocalFileMng [readXmlString] Using default value in name
[INFO] LayerPreview INIT
[INFO] WaveDisplay INIT
[INFO] HydrogenApp [showInfoSplash] Selected news: news-051113.htmlUnknown exception..
[dv@ray ~]$ hydrogen -v
0.9.3
[dv@ray ~]$

this doesnt give me any clues and I get similar if I start with: -d alsa

what I can tell you is that while the info screen is up, hydrogen is registered with jack and I can see inputs and outputs both MIDI and audio that are connectable in qjackctl

thans Darrin

dv_cool_fuel
Offline
Joined: 04/17/2010

found that the app runs under the FC5 kernel 2.6.16-1.2122_FC5

but not under the ccrma kernel

an Ideas?

dv_cool_fuel
Offline
Joined: 04/17/2010

well this worked once but failed ever since, I ve done a strace which Icant attatch as it too big

gsalder
Offline
Joined: 04/17/2010

I am having the same identical problem "Unknown Exception" on planetccrma-core-edge for FC5